Typiskt!

Kommer ni ihåg detta? <--- klickbar! Det är dags igen, när som helst. Vad säger ni, det kanske är på tiden att skära ner på muffinsen lite?
Dagen efter inträffade även detta. <--- även den är klickbar. TjockiiiizzZz!


Jag har för övrigt beställt hem 7 stycken böcker för 297:-. Vilket kap! Ingen skönlitteratur i form av deckare eller liknande heller. Nej här ska det nötas böcker som man har mer nytta utav!


En fika med flickorna väntar

Efter jobbet idag beger jag mig in till stan för att luncha med fina vänner, nämligen Stina & Bella. Hörde att Nadja skulle med på ett hörn också :) Beroende på hur lång tid vi fikar så kanske även My hakar på när hon har slutat. En riktig tjejfika med uppdateringar är precis vad som behövs. Även att man inte träffas ofta alls så är det underbart när man väl fixar något sådanthär. Helt underbart faktiskt.


Jag & Stenen


Jag & Bellabus


Skepparexamen

Pappa ringde mig nyss för att meddela att kursen för skepparexamen inte börjar på måndag. Nej det är inte ens säkert att den ska vara på måndagar. Vilken dag den ska hållas på framöver ska vi prata om när vi träffas första gången på torsdag nästa vecka. Perfekt, jag som har sett till att få sluta tidigt varje måndag! Men, det är inte pappas fel. Jag får helt enkelt blinka med ögonen lite på torsdag när vi ska prata om det. Det är ju inte bara mamma & pappa som ska övertalas heller. Utan en hel "klass". Tur att jag kan konsten att prata i alla fall..


Födelsedagspresent tack? ;)


Tisdag

Godmorgon!
Igårkväll hade vi lite utav en tjej-mys-kväll. Satt ute och pratade medan jag proppade i mig muffins, My laktritsnappar & Lizzie choklad. Innan dess hade vi gjort vitlöksbaguetter som vi åt. En mysig kväll helt enkelt. Det blev sänggång hyffsat tidigt och natten har inte varit jättelugn på grund av en hostande bebis (hund).  Stackars pojk!

Vädret verkar bli toppen idag också. Så ja, jag är på bra humör. Jag blir mer & mer chockad av mig själv hur jag hela tiden försöker se något positivt med allt. Men jag tror att det är vägen till att känna sig lycklig. Inte sant? Det fungerar i alla fall och det är jag glad för. Dags att sätta gång här nu! Jag önskar er en fantastisk tisdag! Kram ♥

 


Rubrik? Haha, eller hur!

Ibland gör man saker som man inte trodde att man skulle göra. Man blundar och bara gör det som för stunden känns rätt. Man lägger ödet i någon annans händer för en stund. Låter någon annan bestämma hur det blir. Jag har gjort en sådan sak idag. Tänker inte gå in mer på det just nu.

Annars är min dag ganska bra faktiskt. Jobbet har flutit på och vädret är fint. Märkte ni för övrigt hur kallt det var igårkväll? En riktig höstkväll. Jag hoppas på varmare väder ikväll.

För övrigt har jag inget intressant att säga. Eller nej, jag rättar mig själv. Jag har sällan något intressant att säga :)


Måndag

God förmiddag vänner. Har ni sovit gott? Jag har faktiskt sovit ganska gott och ville inte alls gå upp när klockan ringde. Dock var det inte så mycket att be för ju mer klockan blev så ja.. jag fick helt enkelt gå upp. Idag är det jobb som står på schemat och kvällen än oplanerad. Jag vet inte riktigt, men tror eventuellt att det kanske kan vara skönt att bara kolla på film ikväll? Det återstår att se.

När jag hade städat klart igår så ställde jag mig och lockade håret. Fråga mig inte varför, men jag kände helt enkelt för det. Så idag är jag en lockis :)

För övrigt så påbörjar jag kursen för skepparexamen nästa måndag. Borde man köpa typ studie-block och grejer? Eller är det för mycket? :D

Hoppas ni får en fin dag! Kram ♥


Söndag kväll

Dryga 3,5 timmar senare har jag städat klart. Nu väntar jag bara på att syster & Thomas ska komma hem också. Måste erkänna att det har varit lite tomt när dom har varit borta. Hoppas ni får en fin kväll! Kram ♥



Tråkiga söndag!

Solen tittar fram i omgångar. Mina fötter är kalla och söndagen är allmänt tråkig.

- Nu ska jag städa sminkhyllorna!

Nikon D5000

I julas köpte jag ju mig en systemkamera lite som julklapp till mig själv. Problemet är bara att jag har aldrig tagit mig tiden att lära mig den. Visst, jag kan ta med automatiska inställningar och sådär, men det är ju även roligt att kunna fota lite bättre bilder med mauella inställningar. Någon av er som kan & vill ge tips & trix? Har en Nikon D5000.

En kväll på Harrys med fint folk

Woups! Jag råkade sova länge... men det är okej för det var en sen natt igår. Jag åkte alltså hem till Axel på förfest. Där var hela mitt gamla team på jobbet samlat och även att det är många nya i det gänget så kände man sig snabbt välkommen i alla fall. Alla var supertrevliga!
Efter lite music-quiz & massor av snack och sjungande så vandrade vi vidare in mot stan. O'learys var planen men innan man visste ordet av det så stod man i kön till Harrys. Alltså. Det är typ 23 eller 25 där. Hur eller hur så verkade dom inte bry sig om det så in kom vi och dansade gjorde vi. Det blev en drink också, mums! Bilder blev det dock inga tyvärr. När vi skulle hem och hade ringt taxi så mötte vi upp Stina på larmtorget, gick och käkade och fick budet att vi fick åka med henne hem istället. Tack fina vän!

Nehe, nu ska jag dricka kaffe här. Linda & barnen kommer snart verkar det som. Och My & Thomas är på hemväg. Dom kommer dock inte förrens sent ikväll. Hoppas ni får en fin dag ♥

Såhär såg hela jag ut igår. Lite ovanligt för att vara jag faktiskt, men jag trivdes i det!


Nu pyser vi!

Ja, kvällens outfit blev precis som jag tänkt mig. Kameran följer dock inte med ikväll men med lite tur blir det några bilder från kvällen via iPhone uppladdade imorgon. Hoppas ni får en bra kväll, nu åker jag till Axel med Catja & Thomas!

Yes, såhär ser jag ut ikväll!


Några shoppingpåsar senare

Nu har jag gjort stan. Kom hem med en ny tröja, ett par öronhängen, en ring, och en ny jacka! Inte helt okej att shoppa så "mycket" men jag tyckte att jag var värd det. Nu ska jag strax hoppa in i duschen innan Catja & Thomas dyker upp för att senare röra oss mot Axel för lite förfest.

Jag funderar på att ha min nya svarta klänning, guld-accesoarer & svarta enkla pumps. Även fjädrar i ena örat. Ja, vi får se hur det blir. Återkommer kanske med bild när jag har bestämt mig. Önskar er en fantastisk kväll! Kram ♥

Massor av ord om tre minuter i mitt liv.

I väntan på att Catja ska bli färdig så tänkte jag skriva några rader. Just nu sitter jag här och kollar ut genom fönstret på regnet som kommer. Ja, det är inte jättemycket, men lite i alla fall. Samtidigt skiner solen. Det verkar helt enkelt som att vädergudarna har svårt att bestämma sig. På radion spelas en låt med Pink "so what, I'm still a rockstar.." ganska gammal och uttjatad med ändå får den mig att reflektera över saker och ting. För jag menar, man borde ju vara rockstjärnan i sitt eget liv på samma sätt som man är huvudpersonen i sitt eget liv. Eller? Nej, det är kanske bara mina tankar som är ute och seglar.
Mobilen piper till. I SMS:et står det något om planer som inte finns än. Personen i fråga har alltså all möjlighet i världen att skapa sin egen fantastiska kväll utan krav från något håll. Det är nästan så att jag är avundsjuk. Eller nej det är jag nog inte. Jag ska umgås med människor som man inte kan ha tråkigt med. Människor som är galna, galnare än vad jag själv är, om det ens är möjligt. Det verkar vara många som ska ut ikväll. En annan har inte riktigt vanan inne längre. Tre utgångar under en hel sommar har jag hunnit med. Är det åldern kanske? Eller bara det faktumet att utelivet inte är något för mig längre? Ikväll kanske jag ändrar uppfattning. Vi får se.

Nu ringde mobiltelefonen. Det blir kroppkakor till middag idag. Har jag sagt att det är en stor favorit? Nu vet ni.

Note to self

Note to self: Köp inga skor i stan idag. Helst ingen klänning heller. Jag har för många redan. Egentligen behöver jag inte köpa någonting. Eventuellt strumpor, dom har en förmåga att försvinna.

Håll er uppdaterade vad jag kommer hem med sen! Det kan bli intressant och se om jag lyder mig själv!

Lördag

Välkommen helg & godmorgon världen!
Jag förstår inte riktigt hur jag lyckas sova så länge? Det är nästan lite skamligt, men mycket skönt ;-) Nu sitter jag med mitt kaffe och ska strax höra av mig till Catja. Det vankas en sväng på stan!
Igårkväll kom Catja & Thomas ner en sväng som ni kanske vet. Det slutade med att vi satt här till närmare 02.00 innan dom gick hem. Men det var en trevlig kväll! My hennes Thomas är iväg i Eskilstuna den här helgen så jag är typ all by my self.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan blir det en dusch. Ha en fantastisk förmiddag hörrni. Kram ♥

På grund av att den här bilden tog en halvtimma att ladda upp så stämmer ju mitt inlägg inte riktigt tidsmässigt nu. Underbara internet :) Hur eller hur så är bilden från Kreta i år.


Plötsligt händer det

Jag kan inte förstå att ni på så kort tid har blivit så många. Varje dag blir ni fler. Jag är glad för det, absolut, det betyder att jag har möjlighet att påverka. Men samtidigt skrämmer det mig. Jag är en offentlig människa. Jag är som en öppen bok. Alla kan läsa allt som jag skriver. På gott & ont. Det kan kosta mer än det smakar om man säger så. Been there done that. Men i stärsta allmänhet är det nog roligt. Jag hälsar er välkomna till min värld!


Bild från Kreta i somras.


Ord på mitt sätt

Min blick är stilla och hela jag känns tom. Min ord är borttappade. Och mitt i allt detta försöker jag vara mig själv. Hitta mig själv. Men jag hittar bara fel. Jag är instängd i en bubbla, rädd för att öppna mig själv för andra människor. Rädd för att visa mina brister. Rädd för att vara jag. Bygger upp en fasad. En till. Tror att jag är säker och att ingen ser. Det jag inte vet att det står skriver över hela mig. Liten, osäker, rädd, skör, tystlåten och tillbakadragen.

Men, jag är i alla fall jag just nu. Och det är huvudsaken. Take it or leave it ;-)


Jomenvisst

Redo för avfärd! Workie, here I come!


Bjussar på den.

Sova bör man

Jag vaknade för kanske en timme sedan. Behövligt. Uppskattat. Fortfarande seg! Kanske beror på att man har sovit för mycket? Eventuellt är det så. Igårkväll kom Catja & Thomas ner till oss och snackade lite goja en torsdagkväll. Lika trevligt som vanligt :-) Jag åt upp 7 muffins igår förresten, på typ en timma, inte jättebra kanske. Men gott var det!!

Nehe, om man ska hoppa in i duschen kanske. Jobbar till 22,00 ikväll vilket inte är den roligaste tiden men det får gå. Jag har ju inte allt för många sådana tider nu för tiden. Sen ikväll vet jag inte om Catjooo kommer igen. Imorgon är det i alla fall lite fest med gamla gänget på jobbet har jag hört. Och jag var bjuden?! Underbara oslagabara Catja & Axel.

Toooodles! ♥

En shoppingtur senare

Jag kom precis hem från stan. Kände att efter gårdagens "onödiga" bildköp så var det dags för lite nödvändigheter, dvs. en klänning och två tröjor. Klänningen passar perfekt till en viss fest jag ska på. Eller ja, jag tror att den passar. Orkar aldrig prova det jag köper typ innan jag planerar att använda det. Så vi håller tummarna!

 

Så, vad tycker ni? Framtida yrke? ;) OH NO!


Friendship ♥

Du är lite som jag
mer som du
och tillsammans är vi
förlorarna som vinner över allt.


The Studio

Några saker jag lärde mig igår:

1) Om jag någonsin drömde om att bli fotomodell när jag var yngre (vilket jag konstigt nog inte tror att jag gjorde. Jag måste i så fall varit den enda flickan som inte ville bli det...?) så har jag gett hoppet nu. I never gonna become a model.
2) Trots dåliga bilder så köpte jag tio stycken för 2000:-. Jag har alltså lagt så mycket pengar på bilder som jag hade kunnat ta själv med hjälp av en spegel? Jag ser det som ett minne typ.
3) Make-up artister som sminkar innan man ska in framför kameran sminkar inte lite direkt. Här snackar vi lager alltså. Värre än fjortisarna. (Dock sa dom något om att kamerablixten tog upp 40% av allt?
4) Jag är sjukt duktig på att välja bort vilka bilder jag inte vill ha.

Säljaren bläddrar mellan bilderna.
Jag - Nej. Nej. Nej. Nej.
Hon - Jo, den ska du ha!
Jag - Varför?
Hon - För det är snyggt när håret flyger så.
Jag - Nej, ta bort den.
Självkritisk? Eller blir jag helt enkelt inte bra på bild?

Annars var det en trevlig upplevelse. Trevliga människor. Men väntetiden - fruktansvärd!
Bilder kommer ikväll!


Får man le på korten när man är modell för en dag?

Slutar jobba klockan 15,00. Nu - fika.
Hem för att äta mat, duscha & välja tre olika outfits och skor (förstår ni mitt dilemma?)
Hämta Tess i stan vid 16 för att hon ska hinna käka också.
Befinna oss på Brofästet 16,45.

Förstår ni mitt pressade schema idag? Jag kommer vara slut som artist. Och vet ni vad bilderna kostar sen då? Det ska jag berätta för er. 3600:- för hela paketet. Över 2000:- för tio bilder. Om jag ens överlever dagen så är jag ruinerad innan kvällens slut. Överlever jag inte dagen, ja då kan jag köpa bilderna för det kan säkert vara roligt för nära & kära att få dom då. Minne liksom. På begravningen vill jag att det ska stå "Hon dog i alla fall snygg..." och sen den bästa bilden då.


Ett sista farväl till sommaren genom en bild på en blomma. (O)välkommen höst!


Det här dygnet borde ha i alla fall 30 timmar.

Klockan är tidigt och jag är vaken. Lite stressad när jag tänker på dagens fullspäckade schema och undrar hur jag ska hinna med allt. Det blir fullt ös mellan kl. 06,30-21,00 idag. Och jag skojar inte. Stress stress stress. Bugar och bockar lite extra mot den som uppfann lunch och fikor idag. Du är värd nobellpris typ. Eller kanske en Emmy-grammis? (Heter det ens så? Jag tycker i alla fall att det är häftigt att något så stort har döpts efter mig! Eller, det är väl så va?)

Vi ska ju modella sen ikväll som ni vet. Ptja.. not my cup of tea, men det får gå. As long as I look happy? Eller? Måste man alltså se snygg ut också? Peace of cake. Vi får se hur bilderna blir och om ni får se någon av dom.

Grattis på födelsedagen Thomas!


Pengarna försvinner innan dom har kommit

Så roligt har jag en vanlig tisdagkväll. MEN positivt är att räkningarna snart är betalda vilket betyder att jag inte behöver tänka på dom något mer den här månaden. Ett problem mindre i alla fall.

Lillebror tittade förbi också. Han är en söt lillebror!


Bara lite klotter liksom. Klotter à la moi.

Nu börjar jag om igen. På mitt sätt. Helt plötsligt så vet jag varför jag skriver här igen. På ett sätt har jag nog alltid vetat det, men jag tappade det för ett ögonblick. En månad. Eller längre. Ja, ni vet hur det kan bli..

Jag har alltid haft ett stort behov av att uttrycka mina tankar och känslor i skrift. Det är lättare på något sätt, man slipper mötas av oförstående blickar och ett kroppsspråk som säger "mm, det räcker nu". Istället vet jag att ni sitter på er sida av datorskärmen och läser, dömer.. ja ni kanske till och med känner igen er i det jag skriver.
Egentligen har jag inget som helst behov av att någon ska läsa mina ord. Men ni väljer själva om ni vill vara en del av mitt liv genom att läsa, förstå & kanske undra.


Jag vill lita på andra och på mig själv. Men jag vet inte hur man gör. Jag vill börja om. Jag vill våga saker som jag inte har vågat innan. Kort och gott. Jag vill hitta mitt egentliga jag. Jag har försökt hitta olika svar, men tappar bort dem lika snabbt. Ibland tror jag att dom gömmer sig och att jag ska hitta dom på andra sidan jorden med hjälp av en semester. Tanken slår mig att det inte är så lätt. Det sitter längre in. Undangömt.

Jag är en av dem som tvivlar på det mesta. På min egen förmåga. På mina drömmar. Jag tror jag behöver distans till allt. Se saker och ting ur nya synvinklar och laga mig själv. De flesta skulle nog kalla mig, blyg, ointressant och osäker. Jag skulle vilja skaka på huvudet då jag inte alls är sådan, egentligen, men istället nickar jag instämmande, that's me.

Jag ska ordna upp allt i sinom tid. Eller så löser sig allt med tiden. Tiden finns fortfarande och jag har insett att jag inte har bråttom någonstans. Livet kan stå still ibland och jag trivs med det också. Men just nu känner jag för att se mig omkring ute i världen. Jag vill inte vänta med det. Och dagarna tickar framåt. Rom? Paris? USA? Nya Zeeland? Australien? En dag, när jag är redo, ger jag mig iväg på mitt livs äventyr. Fram tills dess nöjer jag mig med weekend-resor och charter-resor. Det duger för stunden tills jag har vunnit på lotto..


Jag? Byggarbetare?

Nej, igårkväll konstaterade jag (medan vi drog loss en heltäckningsmatta som var heltäckningslimmad i golvet) att jag inte är gjord för att arbeta med händerna. Det har resulterat i att jag har ett sår och en blåsa på tummen och även en blåsa i handen. Lite skavda knogar också är inte att förglömma. Plus att min atletiska kropp var tvungen att ta i hela den för att landa på rumpan. Så ja, lite blåmärken har jag säkert där fast jag inte har tittat efter.

Jag sitter nog helt enkelt bra i min kundtjänst-stol här där den största faran är att jag trillar i trappan eller att hissen går sönder.

Jag önskar er en fantastisk dag! Kram ♥


Jag & Bella en utekväll för några veckor sedan.


Operation färga håret

Först var jag mörkbrun. Sedan blev jag morotsfärgad. Nästa steg röd. När det tvättades ur i badkaret var det blodbad (Stockholms blodbad förr i tiden har ingen chans mot detta!!) och nu.. ja nu blev det nog en helt okej brun färg med röda skiftningar, men också lila. I think I like it. Perfekt inför photo-shootet på onsdag!

Ha en bra kväll nu. Här regnar det! Kram! ♥

Blommor och modeller

Är ni med mig? Om alla håller tummarna och önskar att sommaren ska stanna i yttligare några veckor så kanske den gör det? Nu kämpar vi vänner! Cross your fingers!

Och på tal om blommor så har jag nog glömt nämna att på onsdag ska jag & mina vänner vara modeller för en dag. Yeah right. Vi kommer se ut som blommor! Eller något...



Måndag

Godmorgon på er. Jag hade för mycket fritid imorrse innan jag var tvungen att åka. Så en bild. Moi. Japp, this is how I look today. Hann till och med sminka mig liksom. Men ingen frulle. Shame on me. Ha en fantastisk måndag! Och jag önskar Catja välkommen tillbaka till jobbet.


Det regnade... massor!

Nu ska vi snart titta på Sagan om Ringen, eller ja, fortsättningen då.

Himlen öppnade sig förut. Vilket resulterade i att partytältet gick sönder när man stod där ute i ösregn och skulle ta ner det. Dränkta katter - yes box! Inte nog med att det regnade liksom. Hela taket på tältet var fyllt med vatten. Och det vattnet behövde ju försvinna också liksom. På oss. Heja. Blött.

Kräftskiva 2010

Jaha, då var även årets kräftskiva överstökad. Eller överstökad kanske är dumt att säga men nu är den över i alla fall. Kräftorna var goda och den andra maten var god. Drickat var gott och ostbågarna fantastiska! Haha.. Sällskapet var också bra så det blev en lyckad kväll med mycket skratt och härligt folk.

 

Ja, det var lite bilder från kvällen. Har en hel del fler, men detta vad liksom de bästa så då kan ni tänka er hur de andra ser ut. Puuuhh. However. Det var en lyckad kväll helt enkelt. Tack för det :-)


Nu kör vi :)

Tonight's gonna be a good night. Right?
Nu kör vi!


Kräftskiva

Igårkväll började vi titta på Sagan om Ringen. Första filmen. Underbara filmer är det vill jag lova men vi orkade inte titta klart på den så har halva kvar. Ser kanske resten imorgon :-) Jag kommer antagligen inte ha tid att skriva mer idag. Eventuellt slänga upp någon bild kanske :-)

Ikväll vankas det kräftskiva. Månen är upphängd och borden & stolarna är på plats. Det ska duschas och fixas lite med maten. Syster ska hämtas från jobbet och hattar ska köpas. Håret ska plattas och kläder ska väljas. Ja mina vänner, det blir nog en hejdundrandes kväll kan jag tänka mig! (Hoppas inte det börjar regna....)

Hoppas ni får en fantastisk lördag kära vänner. Kram♥


Förra årets kräftskiva på kattrumpan :-)


Ett bildregn, en nostalgitripp.


Turkiet, Alanya 2007.



Balen 2008. Martin & Jag.



Min födelsedag 2008



Strand Hotell i Borgholm, premiär 2009



Min födelsedag 2009, '80-tals tema



Nyårsafton 09-10



Gran Canaria 2009. Tove, Matthias, Jag & My



Veddes inflyttningsfest 2010. Jag & Vedde



My's överraskningsfest Maj 2010



New York April 2010



Precis innan snön försvann. Våren 2010



Stinas student Juni 2010. My, Stina & Jag



Kreta Juli 2010



Memories that will last forever!


Fredag

Hej på er.
Igårkväll tittade vi på en film. Remeber Me hette den med Robert Pattison som huvudperson. Ja, vad ska man säga? Den var inte riktigt så bra som jag hade trott att den skulle vara, men det fick ju gå :-) Hyffsat tidig sänggång blev det också, men inte är man särskillt utvilad för det.

Sitter just nu och tittar ut över vattnet här från jobbet. Det ser fridfullt ut. Kallt, men fridfullt. Undra om man har tagit det sista doppet för i år? Värmen verkar ju inte vilja komma tillbaka så det verkar inte bättre. Men, det kommer en sommar nästa år också. Och förhoppningsvis kanske man åker utomlands innan dess också.

Nu - jobb. Hörs sen!


Where are you summer?

Efter en ganska bra dag på jobbet med härligt folk, en sväng på Hansa City och kinamat i magen mår jag ganska bra nu. My sitter bredvid mig och betalar räkningar och Thomas kollar på cs i mobilen.

Jag har bara en fråga. Vart tog sommaren vägen? Vad har jag gjort för att förtjäna detta vädret? På helgerna är jag van att det regnar liksom, då är jag ledig. Men idag är det torsdag? Jag behöver sommar. Den ger energi och glädje. Känner ni igen er?

Torsdag

Trött, tröttare, tröttast. Men godmorgon!

Fika kallas det. Jag jobbar alltså som ni förstår. Återkommer senare om det händer något roligt. Till exempel om en fågel kommer in och sätter sig på min axel eller om en båt sjunker här utanför. (Hoppas inte på det!)

Ha en fantastisk dag. Kram ♥


Ibland är just nu


Ibland. Ibland känns allt bara sådär bra. Man snurrar liksom in sig i sig själv. Utan en egentlig anledning. Man försöker att se allt ur ett annat perspektiv. Vända och vrida trots att man egentligen inte har något att vända och vrida på. Det finns ingen anledning till nedstämdheten egentligen liksom. Poff säger det, så är det en sådan dag. Idag är ibland. Ibland är idag.

 

Dagen har rullat på i ganska snabb takt trots allt och ikväll vet jag inte vad som hittas på. Only time will tell :-) Imorgon är det torsdag och sedan är det fredag och tillslut lördag. Lördag = Kräftskiva. Kräftskiva = Roligt. Roligt = Underbart. Jag har också släppt tanken på att jag kanske blir förkyld. Det känns inte så längre. Bara lite ont i magen. I can live with that. Nu - snickers!


Konversation, poliskontrollen

Jag gillar poliskontroller!

Polisen: Oh, du har färgat håret!
Jag: Jaa, det har jag.
Polisen: Behåll det bruna, det var snyggare.

Tack tack tänkte jag och körde vidare efter att han hade konstaterat att jag inte var alkoholpåverkad. Tur vad väl det!


Konstaterande

Lite tjock i halsen och lite huvudvärk. Nysningarna har kommit på rad. Konstaterande:
- Jag tror att jag håller på att bli förkyld.

Lagom roligt när det är kräftskiva i helgen. Lagom roligt när jag har lyckats hålla mig undan så pass länge. Jag skyller allt på en kollega. Som i sin tur skyller på en annan kollega. Härlig rundgång. Nytt konstanterande:
- Jag tänker inte bli sjuk! Det är liksom inte roligt..


Tisdag

Hej på er.
Igårkväll var jag & My väldigt duktiga och städade upp ganska mycket. Organiserade i nya korgar osv. We done goood ;-) Sedan blev det slapp en stund innan Lizzie gick och la sig, My & Thomas gick in och kollade på film och jag satt kvar ute. Det händer inte särskillt ofta att jag väljer att sitta ute själv så, en längre tid. Men det var faktiskt ganska skönt. Ibland behöver man helt enkelt det.

Många bollar i luften nu känner jag. Skepparexamen. Jag vill till Rom. I vår ska jag till Paris. Och nu pratas det om Thailand över nyår? I wanna be a billionaire!


Ett år sedan jag nästan dog. Inte riktigt, men kunde gjort.

På fredag är det den officiella klantdagen. Eller ja, jag ska i alla fall inte våga mig på att duscha på fredag. Det är nämligen ett år sedan jag trillade i duschen/badkaret då och kunde dött på kuppen. TYP! Men jag lever. Än så länge..


Konversation

Jag: Lotta, jag har lockigt hår! :-)
Lotta: Ja jag såg det! Har du lockat det? Eller har du likom inte rakat det?


Lockat hår, inte rakat ;-)


Måndag

God morgon! Hoppas ni har sovit gott. Kvällen igår bestod mestadels av lockande av hår, målande av naglar och lite snack precis som vanligt. Ett fotbad hann jag med också (det tog mig 10 minuter att få ner fötterna i det kokheta vattnte.. typiskt mig!) så det var en ganska härlig kväll. Idag däremot slår höst-regnet mot rutorna och det är riktigt bittert väder. För mig är det jobb som står på schemat och sedan får vi se vad som händer till kvällen. Antagligen blir det städning. Det behövs verkligen och My sa att sådant gör man inte på helgen när man är ledig. Det har hon i och för sig ganska rätt i ;-)

Hoppas att ni får en fin dag. Kram ♥


Skepparexamen

Ja, då är det bokat & klart. Vecka 36 börjar kursen. Måndagar 18-21 här i stan. Nu på hösten är det bara kursen för förarbeviset fram tills Jul, och sedan på våren så är det lika många veckor fram tills sommaren för att få Skepparexamen. Tjugo veckor blir det sammanlagt.
Vad innerbär detta undrar ni säkert. Jag har ingen aning faktiskt, egentligen. Men det innebär TYP att jag får köra fritidsbåtar som är störren än 12*4 meter. Så teoretsikt sätt kan jag hyra en båt typ i Thailand, Grekland eller vafan som helst och ha den en vecka med vänner då jag kör. Vilken grej!

Helgen

Hej på er. Ursäkta dålig uppdatering under helgen men jag har haft lite annat för mig. Fredagkvällen var i och för sig väldigt lugn och skön. Lördagen däremot. På kvällen åkte jag, My & Thomas till John som firade sin 29års dag med buller och bång. Blev några glas vin, gitarrspelande med tillhörande sång osv. My & Thomas åkte i och för sig hem ganska tidigt men jag följde med gänget in till stan. Krögers och O'learys blev det. Mycket rolig och trevlig kväll!

Imorgon är det tillbaka till allvaret igen. Fem arbetsdagar innan det är helg igen. Och nästa helg är det kräftskiva som gäller. Yey!


Fredagen den 13:e

Godmorgon. Idag är det fredagen den 13:e om ni har missat det. Detta betyder otyr för vissa och tur för andra. För mig vet jag faktiskt inte riktigt vad det betyder? Antagligen något simpelt som jobb ;-P
Igårkväll kom Thomas, Catja & Thomas förbi. Lika trevlig som vanligt att sitta och prata om allt mellan himmel och jord. Men jag tror minsann att vi har lyckats skrämma bort Catja & Thomas nu? ;-) Haha.. Stackars flicka, hoppas du kunde sova!

Idag blir nog en bra dag! Vaknade med världens nästäppa och känner mig lite nere och allmänt opepp på det mesta. Men det är bara att försöka vända det på så fort som möjligt :-) Kom för övrigt på att sist jag hade en vagel i ögat så dröjde det inte många dagar innan jag hade feber och låg pall en längre tid. INTE okej.

Hoppas ni får en fin dag i alla fall. Kram ♥


Privat

Detta inlägget är Privat. Tryck HÄR för att läsa det.


Antikrundan, konversation

Igår när jag och My körde och hyrde filmer.

Jag: Titta! Antikrundan kommer till Kalmar den 24 Augusti!!
My: (konstig blick...) Ursäkta?
Jag: Jaa! Men det kan ju faktiskt vara ganska intressant?
My: Alltså.. det är ju tur att alla har olika intressen.. för jag menar.. om alla skulle ha samma intressen och man vill bowla en fredag så skulle det ju vara fullbokat..

Är det bara jag som tycker att det kan vara intressant att se när någon medelålders människa kommer in i ett rum med ett fult ting som inte ser mycket ut för världen och den blir värderad till en halv miljon?


Torsdag

Godmorgon sunshines! Imorrse var jag inte alls sugen på att gå upp ur sängen vill jag lova, vet ni varför? Jag tror att jag håller på att vå en vagel i ögat igen. Återkommande fenomen. Hatat fenomen. Och inte ett skit finns det som man kan göra åt det heller. Börjar bli trött på att de ska dyka upp titt som tätt hela tiden..
Igårkväll åkte jag & my & hyrde filmer som vi skulle se. (Köpte massa godis & chips också, man kan ju inte kolla på film utan sådant?) Jag kommer inte ihåg vad den vi såg hette, men den var inte sorglig, inte det minsta faktiskt. Och jag grät. Inte helt okej.. jag har mina aningar till varför jag gjorde det, men ändå. Sedan var det i alla fall sänggång och monopolspelande som vanligt.

Jag vill för övrigt åka till Rom på en weekend i September eller något. Är Rom en fin stad?


Gör om - gör rätt!

Jag sitter på varvsholmen och jobbar. Utsikten är lika fin som vanligt. Har i och för sig fika nu, men annars jobbar jag. Min hjärna däremot. Måste ha tappat den någonstans på vägen. Idag går inget rätt från början. Så min dag är lite "gör om - gör rätt" 3 gånger om. En bra egenskap är i alla fall att jag inte ger mig.


Onsdag

Godmorgon! Hur mår ni? Jag mår ganska bra om man bortser från att jag är trött. Tror faktiskt inte att jag kommer vakna ordentligt på hela dagen, men det är smällar man får ta. Plus att jag har bestämt mig för att inte dricka så mycket kaffe idag heller. Undra hur det ska gå..

Igårkväll satt vi ute och hade lite utav ett deep-talk. Eller ja, det var så My utryckte det. Blev hyffsat tidig sänggång och så avslutade vi en monopol-omgång på iPhonen (och påbörjade en ny). Jag måste bara säga att Monopol på iPhone är underbart. Roligt. Tidsfördriv.



What doesn't kill you makes you stronger

Helt plötsligt står man där. Förvirrad och rädd. Vägen har precis delat på sig och den stora frågan är "Vilken väg ska jag välja?" Antligen fortsätter man på den gamla vanliga, den vägen man känner sig säker på och där ingenting kan gå fel, man vet att den är rak och lätt. Eller. Man väljer avstickaren. Den som kan göra livet både bättre och sämre beroende på vad man möter längs vägen. Uppförsbackar och nerförbackar efter varandra. Vägen med utmaningar.

Vi utsätts för detta vägvalet dagligen, allihopa. Det handlar mest om att upptäcka att man egentligen har ett val. Men som människa har vi val i allt vi gör. Vi gör val hela tiden. Medvetet och omedvetet.
Jag kan relatera detta mycket till mig själv. Jag är en person som väldigt ofta gör medvetna val och då har jag också en förmåga att välja den lätta vägen. Den vägen som gör att jag inte behöver göra yttligare val, för vem vet? Nästan val kanske blir ett svårare beslut?
Varför gör man då ofta på det viset? Väljer den lätta vägen? Jag tror att det beror mycket på att man är rädd för vad man ska mötas av om man inte gör som man brukar. Man är rädd för konsekvenser. Egoistiskt tänkande! Den lätta vägen är för mig lätt, men folk runt omkring mig då? Om jag hela tiden väljer min lätta väg utan att ens reflektera över vad den har för konsekvenser för andra, är det rätt väg då? Jag menar, nästan alla vägval jag gör för mig själv påverkar andra också, på ett eller annat sätt.
Nu vill jag absolut inte få fram att man hela tiden ska tänka på andra framför sig själv, för så är det absolut inte. "Du är huvudpersonen i ditt eget liv" är ett vanligt utryck och det stämmer faktiskt. Det är tillåtet att vara egoistisk, så länge det inte går till överdrift! Men man kan inte göra alla val bara för sig själv, för då står man tillslut själv också.

Se möjligheterna i att våga testa på något nytt istället för att se se det hemska som skulle kunna hända. Våga testa gå åt ett annat håll, vad kan hända? Kommer du dö? Knappast. Och vad är det man brukar säga? "What doesn't kill you makes you stronger". Det är lika sant som det är sagt.

Och gällande mig. Jag som älskar utmaningar av alla dess slag, hur kan det komma sig att så fort det är känslomässiga utmaningar så stänger jag av? Vad kan hända? Kommer jag dö? Nej! What doesn't kill me, makes me stronger. Det gäller bara att våga inse det också..


En kväll i Augusti

Godmorgon!
Igår hade vi en sjung-mys-kväll. Vad betyder då detta undrar ni. Jo såhär var det. My plockade fram sin gamla pärm med massa låttexter i, allt från julsånger till sommarsånger och där satt vi. En kväll i augusti. Och sjöng julsånger mestadels. Jag började nästan gråta två gånger dessutom. Rörande. Nostalgiskt. Underbart. En härlig kväll helt enkelt. En sommarkväll!


Today's Outfit.


Nostalgitripp


Ja, vissa dagar har vi bättre klädstil än andra ;-)

Egoboost - Blondinbellas överlevnadshandbok för unga tjejer

Matkoma. Fruktansvärt. Mätt.

Blondinbellas bok förresten. Jag köpte den på release-dagen. Egentligen är den för yngre tjejer, främst dem som precis börjat gymnasiet eller ska sluta högstadiet. Men jag köpte den ändå. (Sedan när vill jag vara som alla andra liksom?) Egoboost heter den, hon berättar om sitt liv, mycket saker hon har varit med om, och hur hon tagit sig upp ur diverse olika gropar. Jag känner igen mig i mycket. En hel del faktiskt. Skillnaden mellan henne och mig är att hon vet hur hon ska hantera allt och gör också på det sättet. Jag å andra sidan, jag vet hur jag borde hantera allt, men gör det inte. Cred till dig, fröken Löwengrip, det gjorde du bra!



Om ni inte läst den, LÄS!


Måndag

Efter en händelserik helg är det nu måndag igen. Måndag som för många innebär jobb. Och sedan har vi ju de lyckliga som fortfarande har semester. Min helg är i alla fall slut och det är dags för jobb idag igen.
Igårkväll blev en filmkväll. Vi var allihopa så trötta så orkade inte göra något annat och när man ligger där och kollar på film så kan man knappt låta bli att länga lite till mysiga höstkvällar med tända ljus & film-mys. Har ni haft en bra helg? Kram ♥


Bilder från utgången i lördags.


New shoes

Åker till Hansa City för att kolla på skor som är på rean. Igår alltså. Rean var inget att ha men dessa följde med mig hem:

Cindy Crawford collection. Underbara!


Oplanerad utgång

Huvudvärk & bakis-dag? Jag som trodde jag hade blivit för gammal för utgång. Men det visade sig att jag kunde få roligt fast jag var fast inställd på att inte gå ut. Blev förfest här och sedan taxi in till Krögers där vi satte oss och snackade. Stina & Bella kom och satte sig vid oss också. Kom väl hem ungefär 03.15 sen på natten. Jag sov till 12 idag. Yeay, kanske är för gammal trots allt? Stina sitter på bilderna, så kanske får några i eftermiddag. Tills dess - soffläge! Hörs sen vänner. Kram

Konversation

My & Thomas sitter i Nybro hos Thomas bror(?) med flickvän. Jag har SMS kontakt med My som har berättat för dom att jag inte är sugen på utgång. My sms:ar följande till mig:

Thomas:
"Ta en dusch och kolla om du blir sugen på utgång!"
My: "Hon har redan duschat."
Fredde: "Ta en till!"

Jag får helt enkelt kleta på mig lite smink och se om utgångs-känslan kommer till mig ikväll. Annars vet jag en som blir väckt med tuppen imorgon, bara som pay-back-time!

Pic's

Ja, ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. My & Thomas tjatar på mig att jag ska med dom in till stan, men jag är inte sugen på att sitta på stan ikväll, i regn. Plus att det lätt blir dyrt, så jag får nog skippa det. Tråkiga jag.

En söt bebis

 

Total lycka för de små liven :-)

 

Fina varelser.

 

Nu ska jag ta en dusch och skölja av mig det dåliga humöret som min mobila bredband har gett mig (det vägrar fungera, proffshjälp tack?!) Sedan blir det ett glas vid för att återfå lugnet. Hoppas ni får en bra kväll. Kram


Långpromenad med Stina

God förmiddag kära vänner. Eftermiddag kanske... Idag känns det redan som att jag har hunnit med en hel värld. Eller okejdå, jag har hunnit att vara i Rockneby och gå ut med mammas & pappas hund då dom är i Bulgarien. Så jag plockade med mig Stina när jag åkte ut dit och så gick vi en långis på över en timma måste det tagit? Humle blev i alla fall helt slut efter allt lekande och stojande med Milo. Regnade gjorde det också, men vad gör man inte för människans bästa vän?

Bilder kommer senare, min dator krånglar!

Bonsoir!

Kvällens planer förändrades hastigt och lustigt. My styrde kosan mot kallare breddgrader (Mönsterås, det är ju norrut, så måste vara kallare?) och kvar blev jag, Lizzie & vinet. När/var/hur kvällen slutar vet man inte än, det återstår att se. Allt kan hända. Jag håller mest tummarna för att vädret håller i sig över natten så att jag kan sola imorgon...
Semester-feeling på helgen, s’il vous plaît.


118100

Vad jag vet så har jag hellre några få nära vänner, än flera strycken ytliga. Fast visst är det alltid roligt att träffa nytt folk. Helsingborg är mitt gäng, yeah right. Jag tror minsann att 118100 har fått något om bakfoten ;-)


Rix FM festival 2010

Hej på er. Solen skiner & vädret är underbart idag. Wow, perfekt sista dag innan helgen. Igår efter jobbet mötte jag upp My & Camilla inne i stan för att ta en sväng förbi Rix FM festivalen. Hela festivalen verkade vara framskjuten så vi gick en sväng runt stan innan vi gick tillbaka. Lyssnade på Anders Fernette, Rebound & Apollo Drive och sedan åkte vi hem igen. Ptja, det var ju inte så värst mycket att hänga i julgranen. Det var vi & fjortisarna!


Jag & Camilla


Camilla & My


När vi kom hem sen.

My - Man hör musiken ända hit!
Jag - Jasså? ...*lyssnar*... Nja, jag tycker mer det låter som att någon flyttar en soffa.


Semester-saknad

Jag saknar semesterkänslan att vakna på morgonen, solen skiner, och man vet att man inte behöver göra något annat än att åka till stranden. Direkt när man stiger upp ur sängen kan man ta på sig bikinin och strandoutfit och bara vara. Men, jag har ju faktiskt två semesterveckor sparade för senare bruk, så det kanske blir en resa till värmen i vinter, vem vet? Och än så länge är ju faktiskt inte sommaren slut här hemma i Sverige heller :-)


Sommar, semester på kreta. HOPP!


Strand outfit's!


Omstrukturering

Yes, har gjort lite omsrtukturering här på bloggen. Den är nu offentlig. Fast jag har en kategori som heter "Privat" där det är inlägg som jag mest skriver för mig själv osv. För att komma in på den krävs det lösenord.

Idag är en solig och fin dag. Jag har lunch på jobbet nu och när jag slutar för dagen är planen att åka in till stan en sväng för att hälsa på Rix FM festivalen och även eventuellt möta upp Stina & Camilla en snabbis? Man lär ju inte få plats på någon uteservering, så blir nog inte så långvariga. Plus att jag ska köra, så ingen alkohol för mig :-) Annars flyter allt på som det ska göra tycker jag. Vi spelade UNO igårkväll och jag förlorade stort. Blev dock inte sur denna gången, haha. 

Imorgon är det fredag igen vilket innebär att det är sista arbetsdagen innan helg. Helgen är fortfarande opanerad för min del, men något ska man nog kunna hitta på :-) Hoppas att ni har en fin dag i solen! Kramar ♥
 


Onsdag

God dag sunshines!

Igårkväll firades grannen som fyllde 65. Vi snitslade runt henne på en bana där vi hade lagt ut kuvert osv. som tog henne vidare, precis som Stina & My gjorde för mig när jag fyllde 17. Skillnaden var bara att jag inte gick fel från början, det gjorde Monica ;-) Efter det väntades tårta och vin, så vi hade en mysig kväll. Imorrse när klockan ringde kände jag mig för första gången på väldigt länge utvilad. Men nu är jag trött igen, inte okej. Nysningarna kommer på rad och ja, jag tror det är en förkylning på g. Jag tänker inte släppa fram den, men i alla fall. Lite synd är det om mig ;-) Hoppas att ni mår braaa =) KRAM ♥



Monopol

Igårkväll efter mycket styrande och ställande med annat fick vi för oss att plocka fram monopol. Monopol som jag inte har spelat sedan jag var liten... ptja, det kunde väl bli skoj? Let's do it! Nu efteråt vet jag att det inte bara finns en anledning till att jag inte tycker om det. FYFAN vilken dålig förlorare jag är. Och dålig spelare.. Men vafan.. dom jag tycker bäst om fick ju sig ett gott skratt i alla fall. Men, nu dröjer det nog ett tag innan jag spelar monopol nästa gång. Om inte My skulle lyckas övertala mig i alla fall. Det är inte bara båten jag ogillar nu av olika anledningar. Pga. av att jag förlorade med skon så tycker jag inte om den heller! Nästa gång - strykgärn!


Bild från hemresan i söndags. Jag ser lite bitter ut ;-P


Göteborg 31/7-1/8

Jag vill börja med att säga - Vilken fantastisk helg!

Berätta om hela resan tänker jag inte göra, det är ändå inte roligt att läsa. Men jag kan säga som så att vi har skrattat, åkt karuseller, gått ut i ösregn vilket resulterade att vi gick till hotellet lika snabbt igen, haft bilkrångel påvägen hem, njutit, sjungit hela bilresan osv. osv.



Påväg till Göteborg


Kållorado - liseberg


3D-bio på liseberg


My & Thomas vann stjärnvinsten!


Påväg hem. "Jag kan stå på stenen, ta kort då! :D" Linslus som man är...


"MY! Ta kort på mig när jag gör såhär då! :D" Haha.. jag är som ett barn..


RSS 2.0